جادوی دروغ ها

۱:۳۵ ب.ظ ۰۳/مرداد/۱۳۹۹

جادوی دروغ ها- محصول ۲۰۱۷
The wizard of lies (2017)

فیلم جاودی دروغ ها با بازی رابرت دونیرو ، محصول سال ۲۰۱۷ در مورد زندگینامه برنی مِیدوف بزرگترین کلاهبردار جهان است. وی در سال ۲۰۰۸ به علت کلاهبرداری ۶۵ میلیون دلار با ترفند پونزی، به ۱۵۰ سال حبس محکوم شد. خبر دستگیری برنی میدوف در اسفند ۱۳۸۷ در روزنامه دنیای اقتصاد نیز به چاپ رسید🎬
جدا بر زیبایی این فیلم از لحاظِ به تصویر کشیدنِ زندگینامه یک کلاهبردار اقتصادی در بُعدِ کلان، توجه به تمامی ابعاد عاطفی، روحی ، انسانی و اثرات بسیار مخرب و باورنکردنیِ این کلاهبرداری بر زندگی شخصیِ افراد خانواده میدوف و نیز قربانیانِ این کلاهبرداری در سطح اجتماعی، از نقاط قوت بسیار ارزشمند این فیلم است. زنجیره داستانی و ارتباط سکانس ها کنار هم باعث جذابیت بیشتر این فیلم شده است.

ترفند پونزی یک عملیات سرمایه‌گذاری ِ کلاه‌بردارانه است که در سال ۱۹۲۰ توسط چارلز پونزی ابداع شد. در این ترفند به سرمایه‌گذاران،سودهایی برگردانده می‌شود که ازسودهای متعارف، به شیوه‌ای غیرعادی بالاترند. البته این سود از پول سرمایه‌گذاران بعدی تأمین می‌شود و شرکت یا فرد دریافت‌کنندهٔ سرمایه ،نیازی به انجام کار اقتصادی با پول دریافتی ندارد (گرچه همواره ادعا می کند که در حال انجام کارهای بسیار سودآور اقتصادی است تا اعتماد سرمایه گذاران را حفظ کرده و مانع درخواستِ آنها برای دریافت ِ اصلِ پولشان شود).
📍 در نتیجه در این روش، قابلیت تاثیر گذاری با تیپِ ظاهر، زبان بازی و ایجاد اعتمادهای ظاهری در جذب سرمایه افراد، نقش عمده بازی می کند.📍
⭕️لازم به ذکر است ترفند پونزی، نه تنها در سطح اقتصاد کلان قابل اجراست، بلکه در سطح اقتصاد خرد و مابین مردم عادی نیز قربانیان بی شماری را به خود اختصاص داده است. معمولا افرادی که دنبال سودِ بیشتر هستند، به ظاهرِ پرطمطراق و فریبنده این سرمایه گذاران اعتماد کرده و تمام سرمایه و پس انداز خودرا به آنان می سپارند تا بلکه سود بیشتری دریافت کنند. طراحان روش پونزی نیز، با پرداخت سودهای کلان در ماههای اول، سعی در ایجاد اعتمادی پوشالی و جذب سرمایه گذارانِ بعدی را دارند که با سرمایه افراد جدید، سود سرمایه گذاران قدیمی تر را بپردازند.
فیلم جادوی دروغ ها به زندگی این میلیاردر معاصرِآمریکایی می پردازد که چگونه به خاطر هوس های بزرگ مالی، با اجرای این ترفند و فریب دادن قشر عظیمی از مردم، با زندگی همسر و فرزندانش و صدالبته،هزاران سرمایه گذار خرد و کلان آمریکایی بازی می کند.
این فیلم به زیبایی ساخته شده است و اثرگذاری بالایی روی بیننده دارد و دیدنِ آن را به شدت توصیه می کنم.
شاید دیدنِ این فیلم برای افراد جامعه ما نیز که درگیر مشکلات اقتصادی هستند بسیار تاثیرگذار باشد تا با آگاهی هرچه تمامتر، خودرا از دامِ سرمایه گذاران اینچنینی برهانند.
امروز بحث های بسیاری حول خطرهای روش پونزی و ترویج استفاده از آن هم در بازار بورس و هم توسط دلال های اقتصادی، در جریان است و بانک مرکزی ایران و متخصین اقتصادی نیز هشدارهای زیادی را در این خصوص داده اند.

یک پاسخ به “جادوی دروغ ها”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و پشتیبانی : ف.کوثری